ORTONATURE - NOVINKA MEZI ORTOPEDICKÝMI PODLAHAMI

Na e-shopu Spokonožka najdete největší výběr ortopedických podlah v České republice. Nachystali jsme pro Vás tedy další novinku - značku ORTONATURE. Podlahy značky ORTONATURE nabízí podložky klasického čtvercového rozměru s mnoha motivy inspirovaných nejen přírodou. Opět jsou k dispozici tvrdé i měkké varianty, ORTONATURE má samozřejmě v nabídce i 3D kousky, které jsou vhodné nejen ke cvičení nohou, ale k zapojení celého těla do komplexního pohybu.

 

ORTONATURE - INSPIRACE NEJEN PŘÍRODOU

Masážní koberečky ORTONATURE mají čtvercový tvar a rozměr 25x25cm a vždy můžete vybírat z několika barevných variant. Všechny podložky se opět skládají jako puzzle, jednotlivé kousky do sebe krásně zapadají. Je až s podivem, že ani divoce běhající dítě po podlahách jednotlivé složené kousky podlah nerozpojilo. Zámečkový systém je odlišný od ostatních značek, nejsou tedy kompatibilní s podlahami Muffik, Ortodon ani OrthoPuzzle

 

ORTONATURE NENÍ KOMPATIBILNÍ S OSTATNÍMI VÝROBCI (MUFFIK, ORTODON, ORTHOPUZZLE)!!!

Na jednotlivých podlahách najdete motivy zvířat, přírody, matematiky i abstraktních tvarů. Na první projití se, ve srovnání s podložkami ostatních výrobců, může zdát, že povrch jednotlivých ortopedických podlah je intenzivnější a více stimulační. Poté, co si nohy zvyknou, budou ORTONATURE masážní koberečky vyhovovat zejména dospělým, kteří potřebují uvolnit a prokrvit svá chodidla. Děti si rychle zvyknou na kterýkoliv stimul, avšak pro úplně nejmenší a začínající chodce bychom dokázali vybrat spíše jinou značku. U většiny podložek nebo sad je tak doporučeno použití zhruba od 2let věku a pro dospělé.

Zajímavostí je, že zatím jako jediná značka, má ORTONATURE v nabídce kromě ortopedických podložek také doplněk ve formě BALANČNÍ RYBY.

BALANČNÍ RYBA - VYCHYTÁVKA OD ORTONATURE A SKVĚLÝ DOPLNĚK

 

Balanční podložka ryba je perfektní doplněk k Vašim ortopedickým podlahám nebo jen tak do interiéru. Ryba s protiskluzovým povrchem při položení na zem skvěle přilne k povrchu, ani se nehne a vytvoří Vám další balanční prvek. Díky jemným výstupkům na rybím těle si skvěle promasírujete své nohy.

Ortopedická podlaha ORTONATURE - Balanční ryba tvrdá


Tato podložka je in
spirována japonskou mořskou rybou FUGU. Doporučujeme ji k promasírování chodidel a zvýšení prokrvení unavených nohou. Díky jemným výstupkům, bodlinkám, které slouží jako akupresurní body se Vaše nohy probudí a zaktivují. Rybu můžete využít i jako samostatnou pomůcku k balančnímu cvičení nebo masážní pomůcku chodidel pokud trávíte dlouho dobu sezením u počítače. Dětem s valgózními kotníky může sloužit k trénování rovnováhy, koordinace a posílení středu těla

JEŽEK, KROKODÝL, MUŠLE ČI MOŘSKÁ HVĚZDA?

Všechny tyto podlahy můžeme pro jejich členitý a vystouplý tvar zařadit mezi tzv. 3D podložky. Znamená to, že slouží nejen k aktivaci chodidel, ale trénují a aktivují celý pohybový aparát skrz udržování rovnováhy. Všechny 3D podlahy je pak vhodné doplnit o několik tradičních tvrdých nebo měkký podložek, aby byl smysl cvičení co nejefektivnější. 3D podlahy jsou pak vhodné pro starší děti s valgózními kotníky, které právě také potřebují zapojit a aktivovat hluboký stabilizační systém.

 

BANÁNKY, OŘECHY, LESNÍ OVOCE A RELAXAČNÍ TRÁVA

Tyto podložky patří k příjemným a méně náročným podložkám. Tráva je klasickým motivem všech výrobců ortopedických podlah a slouží k uvolnění a relaxaci chodidel. U malých dětí lze využít pro trénink chůze ve ztížených podmínkách. Banánky, ořechy i lesní ovoce pak patří k balančním prvkům, i když ne tak náročným jako výše uvedený ježek, krokodýl či hvězda. Při chůzi po těchto kobercích dochází k aktivaci klenby, stimulaci chodidla, prokrvení oblasti nohy, ale i trénování rovnováhy a koordinace.

 

ACH, TA MATEMATIKA

Pojďme hrát matematiku, tak takhle se jmenují dvě z ORTONATURE podlah. S těmito podlahami nejen procvičíte nožky, ale také protříbíte mysl. Podlahy vhodné i pro děti, které bude bavit navíc poznávat i různé tvary, znaky a čísla. Zapojením středu těla pak dochází ke posílení a zpevnění všech důležitých svalů. Díky členitosti povrchu a rozmanitosti tvarů slouží též jako balanční pomůcka. 

 

KOPEC, GEOMETRIE, SLUNEČNÍK A KAKTUS

Všechny tyto podlahy přináší nohám velice intenzivní podněty, skvěle nohy promasírují a prokrví. Pokud tak patříte mezi ty, kteří večer trpí pocitem tíže a unavených, bolavých nohou, jsou tyto podložky právě pro Vás.

 

I když by se mohlo zdát, že jde jen o dalšího výrobce, který přinesl na trh ortopedické podlahy, liší se ORTONATURE nejen tím, že přináší i jiné než přírodní motivy, ale zejména intenzitou podnětů, které nohy od podložek dostávají.

Tým Spokonožky

(zdroj fotek - vlastní archiv autorky)