Novinka STAPELSTEIN INSIDE je tu!

A je to tady, dočkali jsme se společně s Vámi, našimi fanoušky, a mohli jsme tak na vlastní ruce a nohy vyzkoušet balanční kameny Stapelstein INSIDE. Při prvním rozbalení vkusné krabice jsme čekali, co se objeví uvnitř. Čekalo na nás překvapení v podobě šesti kamenů připomínajících mističky v krásných pastelových barvách. Zábava může začít.

Klasické balanční kameny STAPELSTEIN jsou oblíbenci nejen na e-shopu, ale na první pohled zaujmou i v ordinaci Fyzionožka. Bude mít novinka v podobě kamenů INSIDE stejný úspěch?

IMG_0872 IMG_0882

 

Jak jste si již mohli přečíst v našem úvodním článku ZDE, předpokladem bylo doplnit sadu klasických kamenů o menší prvky, které by dokonale rozvinuly zejména dětské ruce. A pro děti budou brány především jako hračky. To se kamenům INSIDE jistě skvěle podaří. Pokud je vezmete do rukou, nebudete je chtít pustit. Kamínky mají příjemný povrch a tvar padnoucí přímo do dlaně. Navíc jsou neskutečně lehké, a tak jsou vhodné již pro nejmenší dětské ručičky.

Stapelstein-Inside-rainbow-classic-17 Stapelstein-Inside-rainbow-pastel-violet-22

 

To bychom však nebyli my, abychom u nás v ordinaci Fyzionožka nevyzkoušeli kameny i jako další cvičební pomůcku. Z pohledu fyzioterapeutky a pěkného tvaru využijeme nejmenší velikost kamenů i při cvičení s klienty, kdy jim při cvičení v opoře můžeme ukázat správnou aktivaci a naklenění ruky. Budeme se s nimi učit balancovat, držet je poskládané v nejrůznějších cvičebních pozicích. Jsme si tak jisti, že i tyto malé pomůcky, které vypadají jako sladké makronky, osloví i naše dospělé klienty. Přestože výrobci uvádějí že kamínky unesou jen cca 50 kg, zkoušeli jsme je jako dospělí i na vytvoření klenby na chodidle. Pokud budeme cvičit vsedě či v nákroku a na kameni nebude celá váha, určitě je budeme i v těchto cvičebních prvcích využívat. Věříme však, že dospělí by mohli kameny využít i jako relaxační pomůcky při nejrůznějším stohování a skládání. Zaměřte svoji mysl a pozornost na práci s nimi a na chvílí se oprostěte od každodenního shonu. Nebo si jen tak lehněte, vezměte kamínek do ruky, zavřete oči a vnímejte jeho tvar, nejrůzněji jej v ruce převalujte či si jej položte na břicho a snažte se pod něj nadechnout.

IMG_0885 IMG_0898

 

Vraťme se nyní zpátky k dětem a ke hře. Dětem nemusíte při hraní napovídat. Jak jsme sami zjistili u dětí se fantazii meze nekladou. Při pozorování dětí při hře s kameny jsme si však všimli jedné zajímavosti. Jelikož jsou kameny lehce tvarované a nejsou to klasické kelímky do sebe zapadající, při prvním seznámení se ukázal i moment, kdy děti zaváhaly, jak vůbec do sebe kameny patří? Do sebe nebo je stohovat na vrch? To nás mile překvapilo a potěšilo, že i pro dospělé celkem klasická věc, zavařila na chvíli ty malé dětské hlavičky a hned tu máme další důvod, proč dětem tyto kameny ke hraní nabídnout.

Poslední skupinkou, která si na kameny sáhla byla i malá batolátka. Jejich zvídavé ručičky vesele sahaly po nejmenších kamíncích, aby si je mohla přiblížit k obličeji a bedlivě je prozkoumat.

IMG_0878 IMG_0896

 

Jak je vidět, balanční kameny STAPELSTEIN INSIDE najdou využití jak u všech členů celé vaší rodiny, tak i u nás ve fyzio ordinaci.

Oblíbili jste si kameny a značku STAPELSTEIN stejně tak jako my? Sdílejte s námi Vaše zážitky na sociálních sítích či nám napište do komentáře.

Článek pro Vás připravil tým Spokonožky ve spolupráci s naší fyzioterapeutkou Soňou.