Ortopedické podlahy MUFFIK - set HAD

Had je jedním z nejuniverzálnějších a nejstarších symbolů. Je symbolem životní energie, zastupuje síly regenerační a léčivé. Aeskulapova hůl, jako znak lékařů a farmaceutů, má svůj počátek již ve starověkém Řecku. Pojmenování pochází od Asklépia, starověkého řeckého boha lékařství. Kolem hole se obtáčí had, nejspíše užovka stromová.

                                                                                                   obr. 1 cvičení s podlahami MUFFIK                            obr. 2 balení setu podlah MUFFIK

V tomto symbolu našel inspiraci i výrobce ortopedických podlah MUFFIK a my si ho tak můžeme blíže představit.

Set HAD se skládá ze 6 ks podlah - hlavy, dvou rovných úseků, dvou oblouků a koncové části ocasu. Jednotlivé díly můžeme považovat za kombinaci tvrdé a měkké podlahy. Tvrdá část (had) vystupuje na povrch podlahy, měkká část (imitace trávy, rákosu) tvoří zbytek podlahy. Spojením všech dílů Vám vznikne zhruba 150 cm dlouhá zahnutá funkční kladina. Tento set je proto vhodný k posilování svalů středu těla, tzv. core. Silný střed těla je důležitý pro udržování rovnováhy, stability a koordinaci pohybu. Od správného nastavení středu těla a trupu poté odvisí postavení horních i dolních končetin a jejich správné zapojení do funkce. Pokud se zaměříme přímo na oblast nohy, je tento sed vhodný k procvičování nožní klenby, cvičení při terapii hallux valgus, k posílení valgózních kotníků nebo při centraci kolenních, kyčelních i ramenních kloubů. Je vhodný také k relaxaci unavených chodidel. Chůzí po kladince - těle hada - dochází ke stimulaci plosky a zároveň masáži svalů nohy. Následným zvýšeným prokrvením pak dochází k uvolnění staženým svalů.

                                                                                                                           obr. 3 + 4 ortopedické podlahy MUFFIK - set HAD

Celý set se poté ideálně doplňuje s ostatními podlahami. Jako všechny podlahy MUFFIK, tak i HAD se zapojí do celku jako puzzle. 

Přišlo nám několik názorů, že hada nemají lidé moc rádi a že váhají nad jeho pořízením domů :-) My si naopak myslíme, že právě konkrétní tvar a zvíře jsou dětem blízké. Je to pro ně uchopitelný pojem stejně jako např. ježek. Pokud se zapojí do ostatních podlah, tak už ani nevíte, že doma hada máte :-) Doufáme, že se stane jednou z Vašich oblíbených sad.

                                                                                                                                      obr. 5 + 6 ortopedické podlahy MUFFIK

Tým Spokonožky

(zdroj foto - fotoarchiv autorky)