Červen pro nohy se Spokonožkou - Týden pro dospělé

Blíží se léto, sluníčko nás již pořádně lechtá svými paprsky, mnozí z nás na sobě pociťují přísun energie. To bychom však nebyli my, tým Spokonožky a Fyzionožky, abychom Vás nelákali na péči také o Vaše nožky, které je již na čase vytáhnout z bot. Nohy byly teď dlouho schovány v obuvi a ponožkách, a tak si určitě zaslouží řádnou péči, dostatek prostoru, vhodnou stimulaci, otužování, zajděte si na pedikúru. Dopřejte svým nohám masáž nebo perličkovou lázeň. A jestli máte i přese všechno pocit, že máte neustále nedostatek času, přijměte alespoň od nás pár tipů, jak si své nohy hýčkat v pohodlí domova.

Celý měsíc červen bude u nás ve znamení péče o nohy a přípravu na letní sezónu. Máme tipy, jak pro dospělé, děti, těhotné ženy či seniory a vždy s touto skupinou strávíme celý týden. Pro každý den Vám navrhneme užitečné tipy a rady.

Týden pro dospělé

  1. Pedikúra a vhodná obuv:

O nohy je důležité pečovat nejen v létě, ale po celý rok. Jen teď se může zdát, že jsou vidět více než obvykle. Pokud jste přes zimu nožky zanedbávali, zajděte si na pedikúru, nechte si nohy ošetřit, odstranit ztvrdlou kůži, správně ostříhat nehty. Ztvrdlá kůže, otlaky, nevhodný tvar či dokonce zarostlý nehet působí diskomfort a ovlivňují funkci nohou. Takto krásné a ošetřené nohy je pak škoda schovávat v zavřených botách. Obujte si příjemné otevřené boty či pantofle Peter Legwood s tvarovanou patní miskou a neklouzavou podrážkou, které Vám u nás v ordinaci Fyzionožka rádi upravíme.

WhatsApp Image 2022-08-22 at 13.05.33 lge

 

  1. Trénink rovnováhy a koordinace s kameny Stapelstein:

V létě rádi vyrážíme do terénu a po dlouhé túře je příjemné zchladit nohy v tekoucí vodě. Nacvičte si chůzi po kamenech ještě před tím, něž vyrazíte do opravdového přírodního terénu. Nohy budou nachystané obemknout povrch, dle uspořádání kamenů lze trénovat delší či kratší krok. Kameny Stapelstein však nejsou jen balanční pomůcka. Že někam nedosáhnete? Poskládejte jich pár na sebe a hned jste o několik čísel vyšší! Kameny baví i naše dospělé klienty při cvičení ve Spokocentru.

NL DD1 awdwa
  1. Ortopedické podlahy:

Masážní podložky jsou evergreenem našeho e-shopu. Dopřejte si péči o Vaše nohy kdekoliv a kdykoliv u Vás doma či v práci. Ortopedické podlahy se dají využít při vaření, ve sprše, při čištění zubů nebo se jen tak projděte po podložkách chodbou. Váš interiér krásně doplní např. Základní natural set, Spa set či set Eko. Zrelaxované, uvolněné a promasírované nohy jsou to, co přece každý potřebujeme.

IMG_5490 (1) IMG_4701
  1. Masáž a mobilizace chodidla:

Po dlouhém dni můžete cítit unavená nejen chodidla, ale i lýtka, někoho mohou trápit otoky nohou. Prohýbejte si své prsty a kotníky, dopřejte svým chodidlům mobilizaci a uvolnění pomocí svých rukou. Na pomoc si můžete přivolat masážní gely, krémy či olejíčky od naší srdcové značky Nobilis Tilia. Samozřejmě si můžete přidat pár kapek éterického oleje i do vany a užít si relax celého těla.

IMG_4753 WhatsApp Image 2022-08-22 at 13.05.33_1
  1. Adjustační ponožky:

Při pátku je ten nejlepší čas na adjustační ponožky. Již celý týden tu máme několik tipů a pokud si svá chodidla takto ošetříte, nasazení a relaxování s ponožkami je takový bonbónek na Spokonožčím/Fyzionožčím dortu.

Obrázek WhatsApp, 2022-10-28 v 09.05.30 Obrázek WhatsApp, 2022-10-28 v 09.05.323
  1. Forestones:

Probuďte se do nového dne a již svým prvním krokem stoupněte na přírodní desku Forestones, kterou můžete mít nachystanou hned u lůžka. Několikrát si po desce projděte, přeneste váhu, vnímejte, jak se bodlinky otiskují do Vašich chodidel. Vyjděte tak svěží do celého dne!

Obrázek WhatsApp, 2023-01-08 v 11.04.42 Obrázek WhatsApp, 2023-01-08 v 11.00.42ew
  1. Pranamat:

Podložku a zvířátka Pranamat Eco již určitě dobře znáte. Pokud Vaše nohy a tělo potřebují intenzivnější podněty, je pro Vás Pranamat to pravé. Stůjte na podložce a zakořeňte své nohy, projděte se či přešlápněte z nohy na nohu. Zvířátka a Pranamat doplňky využijte k formování klenby nebo třeba k lokální masáži.

fwew Obrázek WhatsApp, 2023-03-06 v 08.08.13rer

 

Tak toto byl první týden péče o nožky, který jsme věnovali dospělým. Už nyní se můžete těšit na další tipy do týdnů, které máme připravené. A komu že se budeme věnovat příští týden? Nechte se překvapit a sledujte bedlivě naše sociální sítě, aby Vám žádná novinka neunikla! :)

Tipy pro Vás připravil Tým Spokonožky ve spolupráci s naší fyzioterapeutkou Soňou