Rozhoupané pomůcky - UTUKUTU

Určitě jste zaregistrovali, že produkty UTUKUTU si na našem e-shopu můžete pořídit již delší dobu. Nyní rozhoupané pomůcky neodmyslitelně patří do Fyzionožčí ordinace. Naši malí i velcí klienti tak mohou své tělo zaktivovat a v dobrém slova smyslu potrápit na houpačce Spectra, houpacím prknu nebo třeba trianglu Climbou.

V dnešní době stále více z nás trápí naše tělo. Ať už se jedná u dětí o neideální psychomotorický vývoj, přetížení u sportovců, u dospělých bolest nejrůznějšího původu či o inaktivitu. Díky pomůckám pak může být trénink či aktivace těla zábavnější. My se dnes mrkneme právě na produkty UTUKUTU.

Když se před lety objevila první houpačka Spectra, byl to velký hit. Houpání je nejen u dětí velice oblíbené, a navíc tělu prospěšné. Při houpání dochází k aktivaci vestibulárního systému, který je zodpovědný za udržení rovnováhy, stimuluje se centrum rovnováhy, ale dochází i k uvolnění svalové ztuhlosti a napětí.

IMG_5034 IMG_5046

S výrobky UTUKUTU však zapojíte a využijete potenciál celého těla. Rozvíjí se koordinace, svalová síla, obratnost, rovnováha, postřeh, ale zapojíte i mysl, jelikož ,,houpačky" nemusí být jen na houpání.

Dají se přelézat či podlézat, zapojit do překážkové dráhy, udělat si z nich odkládací stoleček či tunel pro auta. Po akci se můžete do houpačky či prkna schoulit a v klidu si odpočinout.

Obrázek WhatsApp, 2022-12-04 v 16.39.32w Obrázek WhatsApp, 2022-12-04 v 16.39.32b

Dle rychlosti houpání pak dochází buď ke zklidnění či aktivaci vašeho těla.

KRÁSNÝ DESIGN A ORIGINÁLNÍ NÁPAD

Další výhodou je krásně propracovaný design bez jakéhokoliv rušení blikátek, cvakátek, zvuků či plastových doplňků. Nejsme tak rozptylováni přebytečnými stimuly, které náš nervový systém vyčerpávají a unavují. Určitě to ale neznamená, že se budeme nudit, ba naopak. Nechejme naše těla rozkvést a dopřát jim dávku toho správného pohybu.

Obrázek WhatsApp, 2022-11-03 v 15.50.214 Obrázek WhatsApp, 2022-12-04 v 16.39.37t

 

V ORDINACI POMÁHÁ BOURAT LEDY, V OPIČÍ DRÁZE AKTIVUJE DĚTSKÁ TĚLÍČKA

Do ordinace Fyzionožka za námi často chodí dětští klienti a některým déle trvá, než se rozkoukají a povolí přístup k sobě do osobní zóny.

Houpačka Spectra nám však pomáhá bourat pomyslné ledy. Spousta dětí zná houpačku z domova či herny nebo školky, hned vědí, jak si s ní hrát. Stavíme tunely nebo dráhy pro auta, přelézáme jako na hřišti a díky chvilce dítě pochopí, že u  nás se nic hrozného neděje a můžeme tak pokračovat v potřebném vyšetření.

Prvky UTUKUTU poté lze krásně využít do opičích drah jako most, houpačku či překážku. Kreativitě při seskládání dráhy se meze nekladou a děti tyto pohybové aktivity doopravdy ocení. Zabaví se a zároveň potrénují svá tělíčka a různorodé dovednosti.

Článek pro Vás připravil tým Spokonožky