6+1 tip na cviky s Forestones akupresurními podložkami

O tom, že bychom měli o své nohy a tělo pečovat a zařadit pohyb do svého života, bylo napsáno už spousta informací. V hledáčku mnohých z Vás jsou ortopedické podlahy či jiné balanční pomůcky, někteří však poukazují na to, že jsou barevné, že jsou zejména pro děti, že některým z Vás neladí do interiéru. Někdo více souzní s přírodou a umělému materiálu zkrátka neholduje. Právě Vás pak může potěšit česká značka FORESTONES, která se věnuje výrobě pomůcek ze dřeva.

Forestones je česká značka, která přináší na trh výrobky z kvalitního jasanového a dubového dřeva probuzení Vašich chodidel a následné aktivaci celého těla. Nášlapná plocha je vyrobena z jasanu, pro jeho krásnou kresbu. Boční lišty jsou z dubu, pro jeho pevnost a trvanlivost.  Inspiraci k návrhu a vytváření kvalitních terapeutických desek výrobci čerpají až na druhém konci světa, kde je prožití života v souladu s přírodou samozřejmostí. Stimulace na masážních deskách přinese uvolnění nejen těla, ale i mysli. Terapeutická deska pomůže s uvědoměním si správné opory o chodidla, malé tvarované desky pak využijeme k cílenému cvičení.

4_1 3_1

 

Mohlo by se zdát, že na desce budeme jen stát, přešlapovat či si masírovat chodidla. Její využití je ovšem mnohem pestřejší a my se zaměříme na celé naše tělo. Nachystali jsme si ve Spokonožce  týden s FORESTONES a provedeme Vás nejrůznějšími cviky s využitím právě těchto pomůcek.

Častým problémem chodidel dospělých jsou např. problémy s příčnou klenbouhallux valgusbolesti v oblasti paty, neideální rozložení zátěže na chodidle či jejich nestabilita. Terapeutická deska vám dokáže pomoci s lepším uvědoměním si rozložení zátěže na plosce nohy. Reflexní deska, která se těší veliké oblibě, pomáhá pečovat o Vaše nohy, dokonale je promasíruje, prokrví a probudí. Díky automasáži reflexních bodů pak dochází k ovlivnění celého těla a uvolnění mysli. Skrz chodidla můžeme řešit nejrůznější problémy. Na druhou stranu nesprávné nastavení chodidel má vliv na další etáže těla – kolena, kyčle, pánev, páteř, a dokonce i ramena.

Pojďte s námi proniknout do tajů reflexních desek. Na celý týden jsme si pro Vás  s naší fyzioterapeutkou nachystali několik tipů ke cvičení. Tělo jsme rozdělili na sedm částí a od pondělí do neděle se budeme vždy jedné z nich věnovat. Naučíme se jednoduché cviky, které můžete cvičit jednotlivě nebo v sestavě, kterou vás ve videu provedeme. Z daných cviků, si pak můžete sestavit i vlastní cvičební jednotku. Pojďte tedy s námi probudit celé tělo jemnými pohyby za pomoci terapeutických desek.

Tentokrát jsem se zaměřili na klidné cvičení, při kterém budete mít možnost proniknout i do svého nitra a mysli a celé tělo dokonale uvolnit. To je právě to, co v dnešní době mnohým z nás schází a poté se cítíme neustále v napětí, stresu a unavení. Můžeme to tak označit jako jeden z mnoha bonusů či výhod tohoto českého výrobku. Doporučili bychom pak i spojení s aromaterapií, aby byl výsledek dokonalý. Využijme toho, že máme k dispozici mnoho pomocníků, kteří spolu vykouzlí příjemnou atmosféru.

Velkou desku Forestones pak můžete mít nachystanou třeba i pod stolem či u pracovní plochy a kdykoliv si zacvičit i v práci. Malé destičky jsou snadno přenositelné a můžete je tak mít skoro všude s sebou.

1. den - Seznámení se s deskou Forestones

První cvičební den jsem se zaměřili na seznámení se s velkou terapeutickou deskou. Oslovíme svá chodidla a díky reflexní stimulaci pomůžeme zakořenění chodidel a jejich lepšímu procítění. Na desku můžete stoupnout cíleně při cvičení nebo při každé volné chvíli během dne.

2. den - Oslovení chodidel

K správnému držení těla a stoji nám pomůže čtyřbodová opora chodidel. V druhém cvičebním dnu se zaměříme právě na naše chodidla, budeme cvičit nejen na velké desce, ale ukážeme si i cílené cviky s malými destičkami na příčnou i podélnou klenbu a k aktivaci palce.

3. den - Aktivace dolních končetin

Dolní končetiny nás nesou celým dnem. Je důležitá správná mobilita i stabilita všech kloubů. Ve třetím dnu si uvolníme kyčle a zaměříme se i na celkové zatížení dolních končetin. Nachystejte si reflexní desku a pojďme na to.

4. den - Aktivace horních končetin

Čtvrtý den a naše horní končetiny. I na horní končetiny je potřeba pohlížet na celek a ošetřit nejen ruce, ale i ostatní klouby – lokty a ramena. Tyto cviky oceníte ať pracujete manuálně, ťukáte prsty do klávesnice nebo vás trápí krční páteř. Nezapomínejme na naše ruce a jejich naklenění.

5. den - Zaměříme se na pánev

Pánev jako centrum a střed těla je pro naše tělo velice důležitá. Často se však stává, že s jejím nastavením neumíme pracovat. Vleže na zádech si vyzkoušíme naši pánev oslovit a poté si ve stoji vyzkoušíme, jak nám cvičení šlo.

6. den - Otevření hrudníku

Sobotní cvičení věnujeme hrudní a krční páteři. Naším životním stylem mnoho z nás svůj hrudník uzavírá. Mobilita hrudníku je pro nás velice důležitá, otevření hrudníku nám pomůže i k lepšímu dechu a napřímení páteře.

7. den – Závěrečný relax

 

Z jednotlivých cvičebních dnů si můžete udělat svoji sestavu či si nachystat reflexní desku a hned ráno využít nastartovat svoje tělo s naší poslední nedělní sestavou. Užijte si svůj den!

 Článek s tipy pro Vás připravil tým Spokonožky ve spolupráci s naší fyzioterapeutkou Mgr. Soňou Barvenčíkovou.