Doporučené cvičební pomůcky pro tělocvičny a dětské herny

Rádi bychom vás přivítali ve světě Spokonožky, kde se zaměřujeme na poskytování kvalitních cvičebních pomůcek a produktů pro zdravé tělo i mysl. Chceme vám usnadnit výběr správných produktů do tělocvičny, dětské herny a dalších zařízení zaměřených na cvičení a zajistit, aby vaše instituce nabízela plnohodnotné a zábavné cvičební zážitky.

Abychom vám pomohli při výběru nejvhodnějších cvičebních pomůcek, připravili jsme pro vás praktický seznam, který slouží jako checklist. Pomůcky jsou pečlivě vybrány naší fyzioterapeutkou ve spolupráci s pohybovou specialistkou, které při cvičení s dětmi i dospělými balanční či ortopedické pomůcky od Spokonožky denně využívají.

👇Zde najdete inspiraci klíčové produkty, které by určitě ve vybavení neměly chybět.

STÁHNOUT SEZAM

  • Máte zájem o sestavení produktů dle Vašich preferencí, zaměření či možností? Ozvěte se naší lektorce cvičení na e-mail zaneta@spokonozka.cz a společně při individuální konzultaci doladíte Váš seznam cvičebních pomůcek k dokonalosti!

Nabízíme také náš katalog produktů ke stažení ZDARMA.

Pojďme se podívat na některé doporučené pomůcky blíže:

1. SET ORTOPEDICKÝCH PODLAH MUFFIK MEDIUM 2

muff2

Tato základní sada ortopedických podlah Muffik - Medium 2 představuje spojení měkkého i tvrdého povrchu v ideální souhře. Set obsahuje podlahy ve verzi mini, které lze jednoduše připojit k větším dílům podle Vaší fantazie. 

2. POHYBOVÉ KARTY OD SPOKONOŽKY

KARTY

První sada SPOKO/FYZIO pohybových karet je vytvořena zejména pro osoby s valgózními kotníkyhyperpronačním syndromem, ale také například s problematickým držením těla. Balení obsahuje 25 cvičebních karet s tipy na cviky na ortopedické podlaze, či jiných balančních pomůckách.

3. ORTOPEDICKÉ PODLAHY MUFFIK SET HAD

MUFFHAD1

Set Had doplní skvěle ostatní ortopedické podlahy Muffik. Podlahy se vzorem hada jsou vhodné pro děti i dospělé, slouží jako balanční kladinka. Využijete je při cvičení dětí s valgózními kotníky, k aktivaci a správné funkci chodidla např. u halluxů. Uvolníte např. přetížená chodidla a staženou plantární fascii.

4. BALANČNÍ KAMENY STAPELSTEIN

STAPELSTEIN KAMENY

Sestavte si svou individuální sadu se svými oblíbenými barvami balančních kamenů Stapelstein, nebo přidejte nové svěží barvy do své stávající sbírky. Cvičební pomůcky Stapelstein jsou vhodné pro více pohybu, hry a představivosti v každodenním životě dětí i dospělých. Budete překvapeni, jaké aktivity děti s balančními kameny samy vymyslí!

5. DĚTSKÉ CHŮDY JUVE

JUVE CHŮDY

Každý z nás jistě zná z dětství zábavu a první pokusy o krůčky na chůdách. Zde máme u dětí velice oblíbenou obdobu dřevěných chůd. Chůze na dětských chůdách Juve podpoří koordinaci těla a balanční dovednosti dítěte. Jako součást balanční opičí dráhy tento produkt zkrátka nemůže chybět.

6. SET KROS 6+1

set kros

Překážková dráha s možností vytváření různých sestav pro sportovní aktivity. Zvládnutím překážkové dráhy se rozvíjí obratnost, rychlost, vytrvalost, síla, koordinace, rovnováha, orientace i odvaha dítěte. Set 6+3 je rovněž vhodný pro trénink sportovců do sportovních klubů, oddílů a fotbalových přípravek. Sada pro přeskoky je určena pro tréninky v hale, ale lze ji použít i při venkovních trénincích. Set je lehký a snadno přenositelný.

7. BALANČNÍ RYBA ORTONATURE

RYBA

Balanční ryba Ortonature je skvělý doplněk k ortopedickým podlahám nebo jen tak do interiéru. Vzhled je inspirován japonskou mořskou rybou FUGU. Díky protiskluzové spodní straně přilne na podlahu a při zatížení se ani nehne. Můžete ji využít i jako samostatnou pomůcku k balančnímu cvičení nebo masážní pomůcku chodidel.

8. UTUKUTU HOUPACÍ PRKNO

utuprkno

Děti se na prknech nejraději houpoukloužousedí. Mají z něj stoleček nebo mostík pro zvířátka. Mohou se za něj schovat, podlézat ho, použít jako prodejní pult, dráhu pro autíčka či silnice WaytoPlay Roadbranku, nebo domeček pro panenky. Prkno je dostatečně tvrdé, aby drželo tvar, ale také lehké, aby s ním děti dokázaly volně pohybovat. Výše jsme ale zmínili jen příklady, které napadnou nás, dospěláky. Děti toho vymyslí ještě spoustu.. nechte se překvapit.

9. ZNAČKY NA PODLAHU RUCE/NOHY/ŠIPKY

značky

Značky na podlahu ve tvaru dlaní jsou oblíbenou pomůckou a jsou ideální pro vyznačení běžeckých tratí a hracích ploch. Umožňují oživení nejrůznějších překážkových drah. Metodická pomůcka při učení a procvičování techniky a taktiky. Naučí poznávat barvy zábavnou formouZnačky mají protiskluzovou úpravu a jsou vhodné pro motorické hry a stimulaci nervových zakončení končetin.

10. SENZORICKÁ SADA TULLO

tullo senzsada

Zahrajte si s dětmi hádací hru, která rozvíjí smysl pro dotek a paměť. Spojte míč s diskem se zavřenýma očima do vhodného páru se stejnou strukturou. Bez použití zraku se účastníci pokusí spojit míč stejné textury s diskem do dvojic.

  • Doufáme, že jsme vám našimi postřehy a tipy z praxe pomohli vybrat zajímavé pomůcky nejen do tělocvičen, heren ale také třeba k vám domů.

Článek pro vás připravil Tým Spokonožky