Když na výlet vlakem, tak s PRANAMAT

A je to tady. Další sobota a s ní závod v naplno rozjeté sezóně. Tentokrát vyrážíme na půlmaraton do Českých Budějovic. Protože už máme červen a teploty stoupají, organizátoři plánují start závodu až na podvečer. Máme tak před sebou celý den s trochou té dávky nervozity a těšení se.

Jelikož byl pátek pracovní a start není ráno, vyrážíme do místa závodu až v sobotu. Čeká mě dvouhodinová cesta, a to by znamenalo jediné. Delší sezení, neideální pozice a ztuhnutí celého těla. Jedu však vlakem, a tak musím brát jen to nejnutnější. Mým zvykem je před závodem promasírovat nohy na podložce Pranamat a po závodě na ní tělo zrelaxovat. Rozhodnutí je tedy jasné a volba padá na želvičku (je lehká a skladná), kterou buď schovám do sportovní tašky nebo ji ponesu v ruce. Mé balení věcí tak bylo spojeno s dotazem manžela. "Ten pichlavý polštář jede s námi?", má odpověď byla jasná: "ANO" ..manžel jen zkonstatoval: "Tak si ho ale potáhneš sama!" :D

IMG_20230603_074040 IMG_20230603_091338

 

Jsme na nádraží, sedám do vlaku a chystám si věci, které mi zkrátí tu dlouhou cestu. Vytahuji počítač k práci a Pranamat želvičku si dávám za záda. Využívám ji jako bederní opěrku, která mi pomůže k lepšímu sedu a napřímení páteře a zároveň mi svými bodlinkami masíruje záda. Tak takhle to je fajn, mohu využít čas na cestě k práci i relaxaci. Když mám chvilku k relaxaci, dám si želvičku za krk, opřu se, zavřu oči a nechám si promasírovat i šíji. Na závěr cesty, po dlouhém sezení, si na PRANAMAT kamarádku i na chvíli sedám, aby se trochu probral i můj skoro dřevěný zadek. Jsme v Budějovicích, je čas zaklapnout počítač a opět rozhýbat své tělo.

Z nádraží nás čekala cesta na hotel, kde jsme byli ubytovaní. Už jsem se těšila, až se vyzuji z bot a několikrát se projdu a promasíruji svá chodidla na želvích bodlinkách. Stačí krátká chvilka a nohy si vrní blahem. Můžeme tedy vyrazit do EXPA pro startovní čísla, abychom se ještě stihli vrátit zpět na hotel a před startem závodu si trochu odpočinuli.

343754957_926864535064302_8945615490174731826_n IMG_20230603_083949

 

Nachystat si vše potřebné od prádla, čísla, energetického gelu až po boty. Několik chvilek s podložkou od Pranamat, kdy ji vleže na podložce posouvám od krku, přes hrudník až po bedra. Nezapomínám také na dolní končetiny z obou stran a nakonec chodidla. Pomačkám ji v rukách, převalím přes ramena a mohu se oblékat. "Běhu zdar a čekej na mě, ať se na tebe zas můžu po závodě svalit!" :D

IMG-20230605-WA0022 IMG-20230605-WA0034

 

Závod se povedl. Vše klaplo tak, jak mělo, od začátku parádní pocit, sluníčko, mírný větřík, nohy nebolely. Je z toho osobáček a neuvěřitelný pocit. Kam se dá ještě posunout? Nevím, jestli to je zásluha želvy, ale proč měnit rituály, když fungují? Příště jede znovu! :D

Pokud také sportujete, určitě na svém těle poznáte, pokud jste se po zátěži, tréninku či závodě protáhli, naválcovali na rolleru či si dopřáli masáž. I když už se Vám zdá, že je večer pozdě, neměli bychom na uvolnění, regeneraci a relaxaci zapomínat. Já jsem dnes po závodě využila krátké protažení a poté hlavně uvolnění chodidel přešlapováním na Pranamat želvě.

čas so želvavves

 

V neděli nás čekala cesta domů, která se nesla v podobném duchu jako cesta na závod. I když teď bude na pár týdnu od závodění pauza, jsem nachystaná na další tréninkový běh.

Článek sepsala a osobní poznatky vč. fotografií dodala naše Fyzioterapeutka Soňa