Červen pro nohy se Spokonožkou - Týden pro těhotné

Blíží se léto, sluníčko nás již pořádně lechtá svými paprsky, mnozí z nás na sobě pociťují přísun energie. To bychom však nebyli my, tým Spokonožky a Fyzionožky, abychom Vás nelákali na péči také o Vaše nožky, které je již na čase vytáhnout z bot. Nohy byly teď dlouho schovány v obuvi a ponožkách, a tak si určitě zaslouží řádnou péči, dostatek prostoru, vhodnou stimulaci, otužování, zajděte si na pedikúru. 

Celý měsíc červen bude u nás ve znamení péče o nohy a přípravu na letní sezónu. Máme tipy, jak pro dospělé, děti, těhotné ženy či seniory a vždy s touto skupinou strávíme celý týden. Pro každý den Vám navrhneme užitečné tipy a rady.

Týden pro těhotné

  1. Stélky:

Mnohé ženy trápí v těhotenství bolesti chodidel a propad příčné klenby. Pokud máte problémy s chodidly a nožky Vás bolí, jsou pro Vás možným řešením i individuálně upravené stélky. U nás ve Fyzionožce pracujeme s různými koncepty a vybereme tu pravou stélku přímo pro Vás.

IMG_4356 Obrázek WhatsApp, 2023-03-14 v 15.47.50ht
  1. Adjustační ponožky:

Po celém dni si určitě každý rád sedne, těhotnou ženu nevyjímaje. Jak jsme se již zmínili propad příčné klenby a bolesti chodidel jsou v těhotenství časté. K relaxaci si přizvěte adjustační ponožky a nechte Vaše nohy, ideálně ve zvýšené pozici, odpočívat.

Obrázek WhatsApp, 2022-10-28 v 09.05.30 Obrázek WhatsApp, 2022-10-28 v 09.05.323
  1. Sada podlah pro těhotné:

U nás ve Spokonožce nabízíme i sadu ortopedických podlah určenou přímo pro těhotné. Jsou zde podlahy zaměřené jak k úlevě a promasírování chodidel, tak i k aktivaci příčné klenby. Nechte si sadu složenou a několikrát denně se po podlahách projděte. Vaše nohy to jistě ocení.

IMG_5150 IMG_5151
  1. Cévní gymnastika, kompresky, aromaterapie Nobilis Tilia:

Pokud Vás trápí otoky, dopřejte si odpočinek s nohami ve zvýšené poloze, zacvičte s nohami a kotníky pár jednoduchých cviků. Tzv. cévní gymnastika pomůže cirkulaci krve a odtoku zpět z lýtek. Jedná se o jednoduché cvičení prstu, kotníků (kroužky, propínání, přitahování, hýbání prsty). Proti otokům můžete využívat i kompresní ponožky a uvolnit a promasírovat lýtka pomocí masážních olejíčku od Nobilis Tilia přímo pro těhotné.

13773

  1. Zdravotní obuv Peter Legwood:

Správnou oporu pro chodidlo Vám v létě dokáže přinést zdravotní obuv Peter Legwood. Pantofle mají na stélce naznačené klenění pro příčnou klenbu, po nahřátí a dotvarování Vám pak bota padne přímo na Vaše chodidlo. Příjemná podrážka pak lehce ztlumí zátěž zvětšujícího se bříška a celého těla na chodidla.

lge nohaaaa

 

  1. Míčkovací míčky k uvolnění beder:

V těhotenství jsou často spojené bolesti nohou s bolestí zad. Přizvěte si na pomoc dva míčkovací míčky (průměr 9) a ošetřete si bolavá bedra a esíčka (SI). Položte se na záda, míčky si položte do bolavé oblasti a nechte působit jemnou masáží. Pokud je Vám příjemné, můžete se pohupovat či kroužit pánví. Pohyby jsou pomalé a plynulé.

  1. Forestones STONIE:

Dalším pomocníkem k aktivaci klenby může být malá destička STONIE od Forestones. Položte si destičku na zem a nechte Vaše přednoží procítit vyklenutí. Postupně můžeme přidat pohyb do prošlapování či zhoupnutí. Po cvičení nechte chodidla jen tak položená přes destičku a vnímejte přes chodidla celé Vaše tělo, snažte se zakořenit chodidla a napřímit celé tělo. Díky správnému stoji si uleví celé tělo, a nejen Vaše záda Vám poděkují.

Obrázek WhatsApp, 2023-01-07 v 16.22.26g Forestones 1

 

Tak toto byl třetí týden péče o nožky, který jsme věnovali těhotným. Už nyní se můžete těšit na další tipy do posledního týdne, které máme připravené. A komu že se budeme věnovat příští týden? Nechte se překvapit a sledujte bedlivě naše sociální sítě, aby Vám žádná novinka neunikla! :)

Tipy pro Vás připravil Tým Spokonožky ve spolupráci s naší fyzioterapeutkou Soňou