Obuv PETER LEGWOOD - kvalitní opora pro Vaše nohy!

V nejednom příspěvku jste se u náš již dočetli, že nohy jsou pro lidské tělo stejně tak důležité, jako pro dům jeho základy. Na nohách je potřeba pevně stát, aby zajišťovaly tělu správnou oporu a tělo případné nedokonalosti v jeho základech nemuselo kompenzovat v dalších vyšších etážích.

Problémy chodidel u nás v ordinaci Fyzionožka ve Veltrusech řešíme pomocí cvičení, tejpů, doporučením pomůcek, případně Vám vybereme a individuálně upravíme stélku. Další možností pro kvalitní péči o Vaše nohy, kterou u nás můžete využít je nákup a úprava obuvi značky Peter Legwood. Náš tým prošel školením o výběru a doúpravě bot této značky. Jsme rádi, že Vám nově tuto službu můžeme představit a nabídnout.

CO JE ZNAČKA PETER LEGWOOD?

Peter Legwood je italská značka, která se zaměřuje na zdravotní obuv a ortopedické vložky. V začátcích se výrobci soustředili na spolupráci s vrcholovými sportovci, přes spolupráci s českými volejbalisty, kteří působili v Itálii. Poté se technologie AEQUOS dostala v roce 2011 do České a Slovenské republiky. Patentovaný systém AEQUOS využívá působení série tlakových bodů a naklonění, jež dodávají chodidlu větší stabilitu. Výsledkem je zlepšení rovnováhy a menší namáhání pohybového aparátu. Obuv byla vyvinuta jako regenerační a je vhodná pro celodenní nošení. Aby Vám obuv výborně padla, upravuje se na míru pomocí horkovzdušné pistole a tvaruje se na Vaše chodidlo. Tuto úpravu Vám u nás v ordinaci ve Veltrusech rádi poskytneme.

Obrázek WhatsApp, 2023-05-10 v 09.32.28b Obrázek WhatsApp, 2023-05-10 v 09.32.28t Obrázek WhatsApp, 2023-05-10 v 09.32.29baw

 

Z ČEHO JSOU BOTY VYROBENY A JAKÉ MODELY SI MŮŽETE VYBRAT?

Obuv značky Peter Legwood je vyrobena z tzv. EVA směsi. Jedná se o velmi lehký netoxický, antibakteriální materiál nezatěžující životní prostředí. Tento materiál umožňuje dlouhodobé používání obuvi díky jeho optimálním fyzikálně-mechanickým vlastnostem. Po nahřátí horkovzdušnou pistolí materiál změkne a umožní jeho tvarování. Vždy tvarujeme velikost nártního pásku tak, aby Vám bota perfektně padla. Dále můžeme korigovat a tvarovat zadní část a patní misku, v případě vbočeného palce přední část boty či dle dalších deformit nohou, jak je potřeba. U všech modelů je naznačena i mírná podpora příčné klenby. Značka Peter Legwood nabízí různé modely obuvi, vyberou si děti, ženy i muži.

Pro děti je určen model Bubble (menší děti – bota s větší patní miskou pro stabilizaci paty a ochraně proti vyzutí) a Dolphin (větší děti – bota s patní miskou). Pro ženy jsou modely Dolphin (páskové), Shark (žabky) a Bull (s plnou špičkou). Pro muže jsou modely Duck (první modely PL obuvi – nižší patní miska), Kong (nižší patní miska), Bull (s plnou špičkou) a Shark (žabky).

dolphin-fucsia bull-azzurro kong-verde-acido
Peter Legwood Dolphin Peter Legwood Bull Peter Legwood Kong

 

Obuv Peter Legwood Dolphin, Kong a Bull splňuje požadavky normy UNI EN ISO 20347:2012 jako pracovní obuv.

JSOU PRO MĚ BOTY VHODNÉ? CO MI JEJICH NOŠENÍ PŘINESE ZA BENEFITY?

Stojíte celý den na nohou a potřebujete obuv, která Vás podpoří? Chcete botu, která bude na noze dobře držet, její nošení Vás nebude omezovat, a ještě bude z příjemného materiálu? Pak neváhejte vyzkoušet právě Peter Legwood!

Díky možnosti tvarování se bota přizpůsobí Vaší noze, díky patní misce bude noha stabilní a jistě oceníte i protiskluzovou podrážku. Pokud Vás trápí například bolesti zad a během dne hodně stojíte či popocházíte, oceníte kvalitní oporu pod Vaším chodidlem. Bota Vás poté navádí do správného postavení chodidla. Tvarování středu boty uleví i od problémů s propadem klenby nožní.

Obuv samozřejmě nemusíte nosit jen v zaměstnání jako pracovní, ale i při kterékoliv jiné příležitosti.

Abychom mohli klientům co nejlépe poradit a botu vytvarovat, nosíme boty sami nejen u nás ve Fyzionožce/Spokonožce, ale i ve vlastní domácnosti. Pokud mohu hovořit sama za sebe, za nás je spokojená celá rodina.

Článek pro Vás ve spolupráci s týmem Spokonožky připravila Mgr. Soňa Barvenčíková – fyzioterapeutka z Fyzionožky