AKTIVNÍ SPOKOVÍKEND no.1

Již delší dobu se v hlavách členek našeho Spokonožčího týmu rodil nápad uspořádat AKTIVNÍ VÍKEND. Po dlouhých domluvách a ladění společného možného termínu padlo rozhodnutí na předposlední dubnový víkend (21. – 23.4. 2023). Uf, nejtěžší úkol je za námi a můžeme začít vše plánovat!

Plán byl jasný, užít si zábavu a pohyb, dobře se najíst a napít, a v neposlední řadě se i zrelaxovat a nabít baterky před dalšími pracovními povinnostmi. Volná místa se rychle plnila nejen členkami našeho týmu, ale i ostatními ženami... zastavily jsme se na krásném čísle 20 účastnic. Datum odjezdu se rychle přiblížil. Šest cvičebních lekcí v rámci zumby, jógy a fyziocvičení, relax v resortu Nesuchyně, případná možnost vyběhnout do okolí, či si zorganizovat menší výlet.. Spokovíkend tak skýtal vyžití pro každého.

V pátek 21.4. byl v resortu Lions Nesuchyně ve 14 hod. start celé naší akce. To bychom však nebyly my, abychom ráno zahálely. V rámci připravovaných projektů Soňa, Karmela a Žaneta stihly ještě ranní natáčení v ordinaci. Padla jedenáctá, natočen poslední záběr a můžeme vyrazit. Další členky Spoko týmu ráno samozřejmě stihly opečovat náš e-shop včetně objednávek a dotazů od zákazníků. Celá cesta v autě plných Spokonožčích pomůcek rychle ubíhala a my krásně stihly lehce pozdní oběd již na místě. Postupně se sjížděly další účastnice, každá se pohodlně ubytovala, některé z nás stihly ještě wellness a pak nás již čekala první cvičební lekce v režii naší ZUMBA členky Karmely.

PRVNÍ LEKCE ZUMBY

Před první lekcí proběhlo seznámení všech účastnic a představení lektorek. Poté už nástup na značky a první pohyby v rytmu zumby. Zkušené tanečnice zumby se zapojily do známých choreografií, my ostatní zumbou nepolíbené nebo věčné začátečnice jsme se ale i tak skvěle bavily. Bezpochyby tak vzniklo několik super zábavných videí 😊 Po lekci následovala večeře a volný večerní program, který většina strávila klábosením u skleničky dobrého vína či relaxací.

B00F3E9E-FE0E-46C3-B247-B2554420AB8F zumba PHOTO-2023-04-22-19-54-16 2

 

VELMI NABITÁ SOBOTA

Pátek rychle utekl a již se probouzíme do soboty, kdy nás čekaly tři cvičební lekce. Po snídani jsme se odebraly do sálu na první lekci jógy. Jogínka Nikol měla vše dokonale nachystané a my tak mohly prožít každá svoji chvilku uvolnění a relaxace. Celá hodinka rychle utekla a skvěle nás nachystala na fyziolekci s fyzioterapeutkou Soňou. Jelikož jsme byly ženská parta, první lekci Soňa zaměřila na aktivaci, uvědomění si a práci s pánevním dnem. Pokračovaly jsme sestavou z vývojové kineziologie, kdy se v rámci pohybového programu ladně dostanete z pozice vleže až do stoje. Přitom krásně zaktivujete a protáhnete celé své tělo. Dopoledne jsme pak zakončily masáží pomocí overballu, tzv. body mapping.

IMG_3383 IMG_3390 (1) 98DA8BBD-9B44-4EDD-92CD-C741B61AC3AE

 

Všem je jasné, že po dopoledni už jsme všechny myslely na nějaký fajn obídek, a tak jsme se vydaly do nedalekého Clear point v Hořovičkách.

V krásném útulném prostředí jsme si pak mohly vychutnat oběd dle svých představ. Velmi milé obsluze jsme pak prominuly i menší prodlevy při přípravě jídla (bylo nás moc :D). Za čekání však skvělé pokrmy stály. Naše bříška si velmi libovala.

Po návratu honem rychle do sálu a opět vlnění v rytmu zumby a následná relaxace v podání druhé lekce jógy s Nikol. Lekcí jógy skončil sobotní aktivní program. Všechny jsme se tedy pak odebraly na večeři, na pokoj, masáž, relax u knížky či výběh do okolí. Večer byl však teprve na začátku, a tak jsme i v sobotu stihli pěkné společné posezení.

F467941B-9D95-4854-BD32-D9BA1EF3675E 096FA637-4AF6-4084-900A-B0B1FB9D75E2 IMG_1482

 

NEDĚLNÍ NÁVRAT DOMŮ

Jak to, tak bývá, čas běží rychle, když se člověk dobře baví. A my tu máme neděli, poslední cvičební lekci a návrat domů. Neděle byla opět v režii fyzioterapeutky Soni, a to bychom nebyly SPOKONOŽKA/FYZIONOŽKA, abychom neseznámily účastnice s našimi pomůckami v rámci stimulační dráhy pro naše chodidla. Soňa poté navázala hodinovou lekcí na téma práce s nohou, ošetření a mobilizace chodidla. Opět se ukázalo, že ne každý z nás svá chodidla vnímá, umí s nimi pracovat a má je aktivní. Proto jsme tady, abychom Vás to naučily. Na závěr zodpovězení pár dotazů, zatejpování několika bolavých míst, úklid pomůcek, vracíme klíče a těšíme se domů, kde na nás čekají naše rodiny.

IMG_3527 676257C4-D784-4BE3-A0C2-68B8D953CB15 IMG_3377

 

Za sebe můžu říci, že se celý víkend vydařil, nejen ze strany cvičení, složení party, ale i počasí a všeho okolo. Již při návratu se začal rodit nápad, kdy bude další akce a kam vyrazíme. Pohyb, péče o naše tělo a relaxace jsou velice důležité, proto nás sledujte a neváhejte nás v případě Vašeho zájmu kontaktovat.

Za celý tým fyzioterapeutka Soňa