Červen pro nohy se Spokonožkou - Týden pro seniory

Blíží se léto, sluníčko nás již pořádně lechtá svými paprsky, mnozí z nás na sobě pociťují přísun energie. To bychom však nebyli my, tým Spokonožky a Fyzionožky, abychom Vás nelákali na péči také o Vaše nožky, které je již na čase vytáhnout z bot. Nohy byly teď dlouho schovány v obuvi a ponožkách, a tak si určitě zaslouží řádnou péči, dostatek prostoru, vhodnou stimulaci, otužování, zajděte si na pedikúru. 

Celý měsíc červen je u nás ve znamení péče o nohy a přípravu na letní sezónu. Máme tipy, jak pro dospělé, děti, těhotné ženy či seniory a vždy s touto skupinou strávíme celý týden. Pro každý den Vám navrhneme užitečné tipy a rady.

Týden pro seniory

  1. Pedikúra:

Péče o chodidla je důležitá v každém věku. Zarostlé či špatně ostříhané nehty mohou vést k mnoha komplikacím. Starší lidé, kteří už si např. pro obtíže s pohybovým aparátem těžko ošetřují své nohy, by o to více využívat pedikérské služby. Ošetřená chodidla bez zatvrdlé kůže a otlaků Vám pomohou i lépe vnímat povrch.

WhatsApp Image 2022-08-22 at 13.05.34 WhatsApp Image 2022-08-22 at 13.05.33
  1. Stélky:

Seniorům navrhujeme u nás v ordinaci Fyzionožka i individuální stélky. Často se stává, že problém s chodidly vzniká již delší dobu a při dekompenzaci se projeví bolestí. Často řešíme vbočené palce, kladívkové prsty a další bolesti. Stélka nám často pomůže v akutní fázi, vždy doplňujeme o aktivní práci s chodidlem.  

Obrázek WhatsApp, 2023-03-14 v 15.47.50ht Obrázek WhatsApp, 2023-03-14 v 15.47.48nz
  1. Set pro seniory podlahy, hallux sada:

I výrobci nejrůznějších pomůcek si všimli, že u seniorů je péče o chodidla důležitá. Na e-shopu Spokonožka nabízíme přímo Muffik set pro seniory či Ortonature sadu pro vbočené palce. V sadách najdete podložky pro relaxaci chodidla, ale i k aktivnímu cvičení vbočených palců a podpoře klenby.

BOS_4404 (1) Obrázek WhatsApp, 2023-03-13 v 14.53.55
  1. Forestones:

aktivaci unavených a těžkých chodidel je skvělá terapeutická deska Forestones. I jednoduché přešlapování dokáže nohy dokonale oživit. Máte problém se delším stáním? Vůbec nevadí, v klidu se posaďte a desku si dejte pod Vaše chodidla. Vnímejte, jak na Vás špičky podložky působí. Po stimulaci na velké terapeutické desce Forestones, využijte Stonie k aktivaci klenby a zacvičení halluxů.

Obrázek WhatsApp, 2023-01-07 v 16.22.26g Forestones 1
  1. Peter Legwood:

Máte nejrůznější problémy s chodidly a nevyhovuje Vám třeba ani doma chodit naboso? Tak si zkuste obout příjemné otevřené boty či pantofle Peter Legwood s tvarovanou patní miskou a neklouzavou podrážkou, které Vám u nás ve Fyzionožce rádi upravíme. Oceníte je i nyní v teplých letních dnech. Mají naznačené srdíčko pro podporu příčné klenby a tepelně tvarovatelné pásky, takže ani vbočený palec nemusí být problém obout.

lge Obrázek WhatsApp, 2023-05-10 v 09.32.29baw
  1. Pranamat:

Usaďte se na židli a nachystejte si Pranamat masážní podložku s polštářkem. Vaše chodidla si položte na podložku a zkuste jemně masírovat chodidla či s nimi přešlapovat. Polštářek Pranamat Eco si položte na stehna a položte na něj ruce. Máte tak rázem masáž dva v jednom 😊. Pokud si troufnete, udělejte na podložce několik kroků.

IMG-20230605-WA0034 IMG_1604 (1)
  1. Aromaterapie, perličková lázeň, střídavá koupel:

Jestliže máte pocit těžkých nohou a ztuhlých kloubů, doporučujeme ruční masáž a mobilizaci chodidla. Propleťte si prsty ruky mezi prsty nohy a příjemně si s nimi zahýbejte, prokružte a promněte. K uvolnění můžete použít i masážní gely či olejíčky od naší srdcovky Nobilis Tilia. V létě nohám také uleví perličková lázeň či střídavá koupel.

WhatsApp Image 2022-08-22 at 13.05.33_1 IMG_4433

 

Tak toto byl poslední týden péče o nožky, který jsme věnovali seniorům. Už nyní si u nás na blogu můžete projít ostatní tipy pro nožky, které jsme připravili. 

Tipy pro Vás připravil Tým Spokonožky ve spolupráci s naší fyzioterapeutkou Soňou