Doprava pouze za 49 Kč se Zásilkovnou! Platí do konce července.

Recenze funkčních ponožek Northman

Když se rozhodneme začít sportovat, většinou řešíme, co si pořídit za výbavu. Na první věc, na kterou myslíme jsou boty. Poté řešíme, zda si pořídit funkční sportovní oblečení. Neméně důležitou výbavou jsou však i kvalitní ponožky.

🏃‍♀Článek pro Vás napsala naše fyzioterapeutka a zároveň milovnice běhání Mgr. Soňa Barvenčíková.

Mám ráda sport a pohyb, každý, kdo mě zná, ví, že neodmyslitelně ke mně patří běh. Když nám do Spokonožky přišly ponožky od značky NORTHMAN, bylo tak jasnou volbou, kdo bude právě běžecké kousky testovat a začaly se radovat nejen mé nohy, ale hlavně srdce zaplesalo. Na testování a první výběh jsem se neskutečně těšila, jelikož se mi poslední dobou stávalo, že i když jsem měla ponožky určené na sport a běh zvláště, po krátké době se na nich objevily díry ☹️

Měla jsem možnost vyzkoušet ponožky RUN SILVER PRO MID, které se pyšní přívlastkem antibakteriální kotníkové ponožky a dále COMPRESS MERINO 21 neboli kompresní ponožky z merina.

7 3

 

Na řadu jako první přišly kotníkové ponožky RUN SILVER PRO MID. Ponožky byly vkusně zabalené a příjemně měkké hned na první dotek. Oceňuji, když jsou ponožky rozděleny zvlášť pro levé i pravé chodidlo. Ponožky mají také speciální zóny, podle toho, jak se chodidlo zatěžuje. Špička je zpracována bezešvou technologií, takže nedochází k nepříjemný otlakům. Ponožky na nohách perfektně drží, nedochází k nepříjemným posunům nebo rolování v oblasti paty. Díky speciálním antibakteriálním vláknům, které obsahují stříbro, je eliminován zápach a tvorba mykóz.

Z běhu v nízkých ponožkách jsem měla dobrý pocit, zatím vydržely, i velkou porci kilometrů. Stále drží tvar i velikost, neobjevila se jediná dírka.

Nízké ponožky jsem brala především na tréninkové běhy. V závodě jsem zvyklá na kompresní ponožky, které jsou pohodlnější pro mé nohy. Možná se jedná trochu o psychologický efekt, ale závody už bez kompresek neběhám. Přála jsem si tedy, aby bylo na můj poslední závod sezóny chladněji a já mohla obléknout kompresní ponožky NORTHMAN. Nebylo mi však přáno. Bylo teplo, a tak jsem odběhla závod ve svých obvyklých, testovačky jsem vyzkoušela až o několik dní později, při chladnějším počasí. NORTHMAN COMPRES MERINO 21 totiž patří mezi kompresní ponožky do chladných dní. Merino vlna dodává ponožce termoizolační vlastnosti, má také antibakteriální účinky. I když to nebyl závod, snažila jsem se ponožky zatížit a zkusit co to dá. Běh i výsledný čas se vydařil.

6 8

 

✅Na první dotek a pohmat, opět velice příjemné a měkké, pohodlné natahování, čekala jsem, jaká bude míra komprese. Výrobce udává, že ponožky budou jako vaše druhá kůže. To vlastně mohu potvrdit.

Ponožky na kůži skoro necítíte, pro mě trochu nezvyklý pocit. Mé kompresní ponožky stahují více. Pokud tedy nemáte rádi příliš velké obejmutí ponožek kolem lýtek, ale nechcete se kompresních ponožek vzdát a chystáte se běhat, jezdit na kole či jinak se hýbat v chladnějším počasí, budou pro vás COMPRES MERINO 21 ty pravé. Komprese podporuje krevní oběh a regeneraci svalů. Opět oceňuji dělení na pravou a levou ponožku, speciální zóny na chodidle a příjemný materiál. Kompresky zatím neprošly takovou zátěží jako klasické ponožky, ale i tak věřím, že budou stejně kvalitní a vydrží velký nápor kilometrů v rámci mé přípravy.

🙋‍♀️Běhu zdar a kvalitnímu vybavení zvláště! Není špatného počasí, jen špatně vybaveného sportovce!

📝Fyzioterapeutka Soňa Barvenčíková