Červen pro nohy se Spokonožkou - Týden pro děti

Blíží se léto, sluníčko nás již pořádně lechtá svými paprsky, mnozí z nás na sobě pociťují přísun energie. To bychom však nebyli my, tým Spokonožky a Fyzionožky, abychom Vás nelákali na péči také o dětské nožky, které je již na čase vytáhnout z bot. Nohy byly teď dlouho schovány v obuvi a ponožkách, a tak si určitě zaslouží řádnou péči, dostatek prostoru, vhodnou stimulaci, otužování, zajděte si na pedikúru. 

Celý měsíc červen bude u nás ve znamení péče o nohy a přípravu na letní sezónu. Máme tipy, jak pro dospělé, děti, těhotné ženy či seniory a vždy s touto skupinou strávíme celý týden. Pro každý den Vám navrhneme užitečné tipy a rady.

Týden pro děti

  1. Lehká obuv:

Obuv Peter Legwood nabízí i modely pro děti. Nechte děti běhat v přírodě a pokud se jen přece stane, že bude potřeba na chvíli se obout, nechte děti vklouznout do bot s patní miskou, která pomůže držet chodidlo.

Obrázek WhatsApp, 2023-05-10 v 09.32.28be Obrázek WhatsApp, 2023-05-10 v 09.32.27g
  1. Ortopedické podlahy:

Zábava pro děti, která i pomáhá. Pomozte dětem stimulovat chodidla, trénovat klenbu a střed těla. Ortopedické podlahy jsou zábava nejen domů, ale i na zahradu. Pokud je rozložíte na Váš trávník, ideálně tak spojíte několik podnětů dohromady.

IMG_3440 BOS_4637 (2)
  1. Balanční kameny Stapelstein:

Problém dětské nohy se většinou váže na celou dolní končetinu. Balanční kameny Stapelstein Vám tak pomohou s tréninkem celého těla. Nechte děti přenášet v kamenech různé věci, skákat z kamene na kámen, zahrajte si na želvy s kamenem na zádech jako krunýřem, nápadům se meze nekladou. Novinka Stapelstein Inside je pak skvělá i na individuální tvarování nožní klenby.

awdwa IMG_0880
  1. Adjustační ponožky:

Abychom i dětem dopřáli ten správný relax, pořiďte jim adjustační ponožky v dětské velikosti. Po cvičení trocha relaxu a uvolnění nožiček.

adjuskty derti
  1. Aromaterapie Nobilis Tilia:

Malé dětské klienty často trápí bolesti pat, achilovek či ztuhlá lýtka. Může se jednat o projev svalové nerovnováhy mezi přední a zadní svalovou skupinou bérce. Pomocí olejíčku či gelu promasírujte dětem lýtka a naučte je cvik zvaný pumpa, kdy si dítě jednou rukou masíruje lýtko a druhou uvolňuje chodidlo a kotník.

  1. Ryby od Ortonature a zvířátka Pranamat:

Některé děti mají velmi citlivá chodidla a nemají rády pichlavé podněty. Pojďme dětem trochu pomoci a ukázat jim, že i postupné otužování nožiček má smysl. Zkuste si šlápnout na Ortonature rybu či podložku Pranamat Eco. Postupné osahávání pomůcek s jehličkami pomůže otužit i ty nejcitlivější nožičky. Samozřejmě můžeme podněty střídat a nechat chodidla na chvíli odpočinout.

IMG_4534 IMG_4749 (1)
  1. Míčky, balónky, ježci:

Zkuste si s dětmi, jak jsou jejich chodidla šikovná. Nachystejte si několik míčků, ježků, kuliček, různých velikostí, tvrdostí a povrchů a nechte je děti sbírat nohama a dávat je do připravené misky či Stapelstein kamene 😉 Pokud všechny míčky sesbíráme, můžeme je poté využít na stimulaci či bodovou masáž chodidel.

IMG_4545 (2) IMG_4433

 

Tak toto byl druhý týden péče o nožky, který jsme věnovali dětem. Už nyní se můžete těšit na další tipy do týdnů, které máme připravené. A komu že se budeme věnovat příští týden? Nechte se překvapit a sledujte bedlivě naše sociální sítě, aby Vám žádná novinka neunikla! :)

Tipy pro Vás připravil Tým Spokonožky ve spolupráci s naší fyzioterapeutkou Soňou