Redakční testování ortopedických podlah MUFFIK MEDIUM 2: Recenze a zkušenosti

Vítejte na našem Spoko blogu! Dnes se podíváme na ortopedické podlahy MUFFIK MEDIUM 2. Tyto podlahy nejenže nabízejí prevenci a řešení ortopedických problémů, ale také zábavu a kreativitu pro celou rodinu. Přečtěte si recenze a zkušenosti z redakčního testování a objevte výhody těchto podlah.

Nejen prevence plochých nohou, propadlých kleneb, valgózních kotníků a kolen, ale i zábava!

"Obě mé dcerky trpí na oslabený střed těla a valgózní kotníky. Kromě pravidelného cvičení se snažíme posilovat nožičky, jak se jen dá. A tak, jakmile to dovolí počasí, boty nechávají na prahu dveří a po dvoře běhají bosé. Při kilometrech, které při hře naběhají, si nohy, svaly a vazy masírují, trénují a posilují. Během studenějších dnů, nebo pokud bydlíte v bytě a nemáte k dispozici prostranství, které by bylo pro chození naboso bezpečné, jsou výbornou alternativou ortopedické podlahy. Set MUFFIK MEDIUM 2, který obsahuje 11 ks ortopedických puzzle, vám umožní složit masážní kobereček v různých tvarech a o zábavu pro celou rodinu je vystaráno.

Set obsahuje tvrdé, měkké, mini a 3D puzzle. Materiál je odolný a velmi snadno se čistí a myje. Už samotné skládání je zábavou a děti si mohou pokaždé vyskládat jinou kombinaci. Během chůze po jednotlivých dílech puzzle, které mají každý jinou strukturu a tvrdost výstupků, si děti udržováním rovnováhy nejen trénují chodidla, ale také spouštějí průtok krve a stimulují nervová zakončení nohou.

cgdGQx306Xag_s738x738 cs9znbnaJED8_s738x738


Děti mají podlahu poskládanou buď v dětském pokojíčku, nebo ji přesouváme po domě. A tak si jednou masírují nohy během koukání pohádek, protože stejně u nich neposedí, během mytí zubů nebo i v koupelně během česání či po sprchování. Soutěžíme, kolik kdo vydrží stát na tvrdých kládách, aby nespadl, na pichlavé trávě nebo louce,... Výbornou hrou je procházet se po puzzle a vnímat, jaký mají pocit, když stojí na jednotlivých barvách. Pak jim zavážu oči, prohodím jednotlivé díly mezi sebou a musí hádat, na které barvě právě stojí. Jsou tedy výborné i pro rozvoj smyslového vnímání.

Set je skvělý i pro malé děti, které se teprve učí vnímat svět, lézt nebo stavět se a už od raného věku si tak mohou stimulovat chodidla. Podlahy pomáhají dětem k nácviku správného stoje, chůze. Pozor, jsou však vhodné i pro dospělé. Já si někdy podlahu ukradnu pro sebe a sestavím si svůj „kobereček“ u kuchyňské linky a probouzím své nohy k životu.

Informace o správném, vhodném a možném využití podlah jsem hledala na e-shopu spokonozka.cz a jejich sociálních sítích. Naleznete tam spoustou kreativních nápadů a her, jak správně nohy stimulovat, jak jim ulevit, jaké mají podlahy účinky po chůzi či cvičení na podlahách.

cTScZvNFwJ21_s738x738 cYBPp8fPMzMR_s738x738


Tímto setem v naší rodině určitě nekončíme. Plánujeme si rozšířit set o podlahy, které pomohou s aktivací hlubokého stabilizačního systému, aktivací svalů trupu a správným nastavením dolních končetin. Protože valgózní kotníky nejsou problémem jen chodidla ale celého těla. Velmi se mi líbí, že na e-shopu spokonozka.cz si lze vyfiltrovat ortopedické podlahy podle problému či diagnózy, které člověka trápí. Pokud si nejste jisti a potřebujete radu, klidně můžete využít i onlineporadnu na fyzionozka.cz. Když budete mít pocit, že jste z ortopedických podlah vytěžili maximum, určitě tomu tak není :) Doporučuji zakoupit si na spokonozka.cz e-book Průvodce ortopedickými podlahami a Pohybové karty k ortopedickým podlahám, které vám rozšíří obzory a dodají dostatek inspirace."

  • česká kvalita
  • vyrobeno ze zdravotně nezávadných materiálů
  • certifikováno 12m+
  • vyvážená kombinace dílů
  • prevence plochých nohou, propadlých kleneb, valgózních kotníků a kolen
  • aktivují nepoužívané svaly a střed těla
  • pomáhají dětem k nácviku správného stoje, chůze a rovnováhy,
  • stimulují svaly chodidel
  • rozvíjejí i fantazii a jemnou motoriku
  • vhodné i pro dospělé či domácí mazlíčky

Celý článek s recenzí si můžete přečíst na webu ZDE