TIPY NA PRODUKTY PRO ŠKOLKY A ŠKOLY

Chcete potěšit své žáky neotřelými dárky, které nejen potěší, ale obohatí i celkovým rozvojem malých škol(k)áčků? Pojďte se u nás nechat inspirovat a rozbalte s dětmi před vánočními prázdninami pod stromečkem smysluplné dárky.

CO U NÁS NAJDETE A S ČÍM VÁM MŮŽEME POMOCI

Na našem e-shopu najdete nejrůznější pomůcky k rozvoji pohybového aparátu, největší výběr ortopedických podlah, hračky a senzorické pomůcky či další doplňky. V tomto článku najdete z našeho pohledu nejpůsobivější dárky, kterými můžete děti okouzlit. Odkázat Vás můžeme také na speciální kategorii ŠKOL(K)Y, kterou jsme pro Vás nachystali.

IMG_9942

POHYB - ZÁKLAD KAŽDÉHO DNE

Do školního rozvrhu neodmyslitelně patří tělocvik. Ve školkách hrajete nejrůznější pohybové hry, cvičíte rozcvičky či pohybové básničky, tancujete. Všechny tyto aktivity lze oživit díky pomůckám na cvičení nebo našim pohybovým kartám.

VYUŽIJTE VĚTŠÍ SADY ORTOPEDICKÝCH PODLAH

Radost Ježíšek dětem udělá určitě jednou z větších sad ortopedických podlah. Můžete je nechat složené na místě, které mají děti vyhrazen např. pro odpočinek či hraní, aby si je samy mohly prozkoumat či je využijte ke hrám nebo při stavění překážkových drah.

Podlahy mají však mnohem větší využití. Trénujte rozlišování barev, motivů, hmat a nebo fantazii při skládání podložek v určitém pořadí jako příběhu.

Pro vaše instituce máme připraveny sady pro školky mini nebo pro školky velká sada od ORTONATURE. Dále doporučujeme sady valgozita, nejoblíbenější desítka, XXL, velikán nebo královský set.

ORTONATURE - Sada pro školky mini ORTONATURE - Sada pro školky 31ks MUFFIK VALGOZITA set 15ks MUFFIK HAD set 6KS

Chybět by neměl rozhodně ani Muffik set HAD nebo zábavná FUN sada.

ROVNOVÁHA A KOORDINACE

Děti jsou neustále v pohybu a jak jim můžeme pomoci udělat pohyb kvalitnější? Samozřejmě podporou aktivace středu těla a trénováním rovnováhy a koordinace. Pro děti zábavně a vesele s nejrůznějšími balančními a rovnovážnými pomůckami a prvky.

Popusťte s dětmi uzdu fantazie a společnými silami vytvořte během tělocviku nebo rozcvičky pestrou překážkovou dráhu. A co víc? Dráha může být každý den jiná, jinak veselá barevná a hravá.

IMG_9890 IMG_9914 WhatsApp Image 2022-09-28 at 18.10.37

Chybět by v ní určitě neměly balanční kameny, bosu, polokoule, slalom, tunel na prolézání či značky na skákání. Obohaťte ji o směrové šipky, dlaně či chodidla a děti budou zářit radostí.

HOUPAČKY A HOUPACÍ PRKNA

Ke všeobecnému rozvoji menších dětí se skvěle hodí UTUKUTU houpačka SPECTRA. S většími dětmi pak využijete houpací a balanční prkna. Výhodou těchto pomůcek je, že je můžete využívat již u nejmenších dětí a po cvičení stačí jen houpačku či prkno nachystat k odpočinku a můžete se skvěle zrelaxovat.

Obrázek WhatsApp, 2022-11-03 v 15.50.4021 Obrázek WhatsApp, 2022-11-03 v 15.50.2411
UTUKUTU houpačka SPECTRA  UTUKUTU PROLÉZAČKY A HOUPAČKY

POMŮCKY S PRVKY MONTESSORI

Základním prvkem je připravené a rozvíjející prostředí, které poskytuje dostatek podnětů k samostatnému získávání nových znalostí a dovedností. Hnací silou pro učení a rozvoj je vnitřní zaujetí. Pokud vypozorujete, jaké aktivity Vaše dítě právě vyhledává, vytvořte vhodné prostředí a umožněte mu, aby se mohlo aktivitě dle libosti věnovat. Pokud tyto podněty chybí, může být vývoj nedostatečný

Nabídněte dětem hračky/pomůcky, které jim umožní zamyslet se nad problémem a najít si vlastní nápadité řešení. Podpořte jejich samostatnost a osobní rozvoj. U nás najdete různé dřevěné pomůcky značek GOKI, PLAN TOYS či TickiT.

PLAN TOYS - hra "Hledej tučňáka" Goki Stavební kostky – Duha, 38 ks TickiT - Dřevěná duha - trojúhelníky, 7 ks

ROZVÍJÍME I OSTATNÍ SMYSLY

Přestože hrubá motorika a pohyb celého těla je pro nás nejvíce patrný a pozorovatelný, nezapomínejme ani na ostatní smysly. Děti milují tvoření, rozvíjení rukou, zkoumání různých materiálů, povrchů, podporujeme u nich cit pro rozlišování různých barev, trénujeme sluch a rovnováhu, mysl i fantazii.

Na e-shopu nabízíme nejrůznější míčky, válečky, mini podložky, ježky nebo hmatové podložky. Naším tipem jsou pak TheraBolly přísavky.

PROFIBABY MASÁŽNÍ VÁLEC MASÁŽNÍ JEŽEK ŽMOULÍK 5CM BALANČNÍ PODLOŽKA ČOČKA 33CM TheraBolly přísavky 28 ks - LEDRAPLASTIC

NEZAPOMÍNEJME NA RELAXACI A UVOLNĚNÍ NEJEN MYSLI

Jak jsme již psali výše, důležitá je i relaxace a odpočinek nejen těla ale i mysli. Doplňte houpačku o polštářek či měkoučko, pomocí míčů či overballů naučte děti masáž ve dvojicích, kdy jedno dítě leží na bříšku a druhé mu pomocí míče masíruje záda a dolní končetiny. K uvolnění rukou jsou výhodné měkké míčkovací míčky, ježci či malé physiorolly.

A CO NAŠE PANÍ UČITELKY/PÁNI UČITELÉ

Obrázek WhatsApp, 2022-10-28 v 09.05.30 WhatsApp Image 2022-08-26 at 07.48.59 (1)
Happy Feet Adjustační ponožky MULTICOLOR Pranamat ECO - MASÁŽNÍ SET 2ks

 

Pro dospělé máme tip v podobě adjustačních ponožek a PRANAMAT ECO podložek.

Tým Spokonožky